Unt: Eesti innovatsioon on liikunud järgmisesse liigasse

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Unt
Riho Unt Foto: Mihkel Maripuu

«Kui vaadata seda, kui innovaatilised on Eesti ettevõtted, siis võib öelda, et oleme suutnud liikuda järgmisesse liigasse,» märkis SEB juhatuse esimees Riho Unt Eesti ettevõtete tervisest rääkides.

Euroopas on innovatsiooniga eesotsas Soome, Saksamaa, Taani ja Rootsi. Teise gruppi, innovatsiooni järgijate hulka, kuuluvad Euroopa Komisjoni hinnangul Eesti kõrval ka näiteks Suurbritannia, Luksemburg ja Prantsusmaa.

«Me ei ole veel esilekerkivat kohta kinnitanud, aga trend on õige,» rääkis Unt.

Mõõdukate innovaatorite hulka kuuluvad näiteks Poola ja Ungari ning enne majanduskriisi asetus siia ka Eesti. 2011. aastal olid tagasihoidlikud innovatsioonimaad Läti, Leedu, Bulgaaria ja Rumeenia.

«Meil on veel palju teha, et jõuda arenenud innovaatoritele järgi ja suudaksime oma kaupu ja teenuseid müüa sama hinnaga, kui meie põhjamaised konkurendid,» märkis Unt. Kuna panus innovatsiooni on kasvanud, peaksid ettevõtted nüüd leidma viisi, kuidas uuenduslikud tooted rahaks teha.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles