Ansip: uuest töölepinguseadusest tulenevad hüvitised lükkuvad ilmselt edasi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune meeleavaldus, kus ametiühingud protestisid uue töölepinguseaduse vastu.
Mullune meeleavaldus, kus ametiühingud protestisid uue töölepinguseaduse vastu. Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip tõdes tänasel valitsuse pressikonverentsil, et uue töölepinguseadusega ette nähtud hüvitiste edasilükkamine on ilmselt möödapääsmatu.

«Kui vaadata praeguseid prognoose ja eeldada et midagi ei muudeta, siis saavad kõik töötukassa reservid selle aastaga ära kasutatud,» tõdes peaminister ning rõhutas, et see ei oleks jätkusuutlik käitumine.

Lisaks seaks see Ansipi sõnul väga tõsisesse ohtu ka Maastrichti defitsiidikriteeriumi täitmise.

«Mul on hea meel, et täna on ametiühingud öelnud, et nad on nõus uue töölepinguseadusega ette nähtud täiendavate hüvitiste maksmise edasi lükkamisega,» ütles Ansip tänasel valitsuse pressikonverentsil.

Sellega pidas Ansip silmas ametiühingute keskliidu tänast avaldust, millega soovitatakse uue töölepinguseaduse rakendamise edasi lükkamist.

Ametiühingute keskliidu juhi Harri Taliga kinnitusel ei ole liit aga kindlasti nõus sellega, et edasi lükkuvad vaid töötuskindlustuse hüvitised, vaid toetab kogu uue töölepinguseaduse rakendamise edasi lükkamist.

«Kui edasi lükatakse töötuskindlustuse hüvitiste maksmine, siis tuleb edasi lükata ka kõik see uus, mis puudutab koondamiste hüvitamist,» rõhutas Taliga. Teatavasti vähenesid uue töölepinguseadusega koondamise puhul makstavad hüvitised.

Ansip lisas, et töötukassa nõukogu, aga ka tööandjate ja töövõtjate esindajad peavad kokkuleppele jõudma, kas oleks võimalik viia töötuskindlustuse maksed varasemale tasemele. Sellest sõltub peaministri sõnul osaliselt ka võimalik vajadus teise lisaeelarve järele.

«Praegused maksulaekumised räägivad sellest, et vajadust teise lisaeelarve järele ei peaks olema, aga kahe kuu maksulaekumised ja kolmandast kuust esimese 20 päeva laekumised on liiga vähene info, et teha järeldusi terve aasta kohta,» ütles Ansip.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles