OECD peab oluliseks Eesti avaliku raha vajaduspõhist jagamist

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Eesti peaks oma rahalisi vahendeid kasutama võimalikult vajaduspõhiselt ning tõhusalt, tõdesid peaminister Andrus Ansip ja Majandusliku koostöö ja arengu organisatsiooni (OECD) peasekretär Jose Angel Gurria tänasel kohtumisel.

«Peamine küsimus on meie jaoks - kuidas aidata just neid, kes tõesti abi vajavad?» ütles Ansip. Tema sõnul liigub Eesti suurema vajaduspõhise raha jagamise poole.

Üks olulisemaid samme selles suunas on vajaduspõhise lastetoetuse rakendamine tuleva aasta juulist.

Ka töötutoetusi on otsustanud valitsus tulevast aastast tõsta, millele juhib tähelepanu ka OECD raport. Töötutoetus tõuseb järgmisel aastal pooleni miinimumpalgast ehk siis 145-le eurole tänaselt 65-lt eurolt.

Raport juhib tähelepanu ka tõsiasjale, et Eestis on OECD riikide hulgas kiireim töövõimetushüvitiste saajate juurdekasv. Eestis saab kümme protsenti tööealisest elanikkonnast töövõimetushüvitist. Nii OECD kui ka valitsuse hinnangul ei ole sellise trendi jätkumine kestlik.

«Kõige parem turvavõrk ei ole mitte ümberjagamine, vaid majanduskasv,» märkis peaminister samas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles