Ametiühingud: lükkame töölepingu seaduse edasi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide hinnangul tuleb rahapuudusel edasi lükata kogu uue töölepingu seaduse rakendumine.
Sotsiaaldemokraatide hinnangul tuleb rahapuudusel edasi lükata kogu uue töölepingu seaduse rakendumine. Foto: Caro/Westermann

Eesti Ametiühingute Keskliit (EAKL) peab mõistlikuks lükata uue töölepingu seaduse rakendamine edasi, et mitte seada ohtu töötuskindlustuse jätkusuutlikkust ja eelarve tasakaalu.


Praegune ränk majanduskriis kasvatab hüppeliselt tööpuudust, mis vähendab kiiresti töötukassasse varasematel aastatel kogutud reserve, teatab liit.

Kuna kriisi lõppu on võimatu prognoosida, võimendaks uue töölepingu seaduse jõustamine tänavu juulis liidu hinnangul paratamatult töötuskindlustuse negatiivset arengut.

«Solidaarne töötuskindlustus on toiminud väga hästi ja tema positiivne mõju ilmneb selgelt just praegu,« ütles EAKLi esimees Harri Taliga. «Keskliidu juhatus peab hädavajalikuks tagada töötukassa tõrgeteta töö ja jätkusuutlikkus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles