Miks Eesti Energia ei paku tarbimispõhiseid pakette?

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive eile ajakirjanikele jaanuarist kehtima hakkavaid avatud turu elektripakette tutvustamas.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive eile ajakirjanikele jaanuarist kehtima hakkavaid avatud turu elektripakette tutvustamas. Foto: Liis Treimann

Kui varem oli Eesti Energia hinnapakettides suurematel kodutarbijatel ehk näiteks elektriga kütjatel võimalik tarbida soodsama hinnaga elektrienergiat, siis nüüd suurematele tarbijatele olulist hinnaeelist ei pakuta. E24 uuris Eesti Energialt, miks see niimoodi on ja kas tegemist on ettevõtte senise poliitika muutusega.

Vastab Eesti Energia  pressiesindaja Eliis Vennik:

«Hinnapakkumiste tegemisel arvestame peamiselt klientide tarbimisgraafikut, st. päevase ja öise elektritarbimise osakaalu, aga lisaks ka tarbimiskogust. Iga klient ei saa päris personaalset hinda, vaid kliendid on tarbimisgraafiku- ja koguse alusel jagatud gruppidesse,» märkis ta. Suuremad elektritarbijad, kes tarbivad rohkem elektrit ka öösel, saavad Venniku sõnul osa soodsamast elektrist öösel.

Avatud turul on klientidele tehtavate pakkumiste aluseks on börsihind. Kui vaatame keskmiseid päeva ja öö börsihindu, siis on ööelekter börsil ligi 30 protsenti soodsam. «Nõnda suurt öise ja päevase elektrienergia maksumuse erinevust nagu seda on seni olnud, avatud turul pole,» tõdes Vennik. «Sõltuvalt kliendigrupist on meie pakettides päeva ja ööhinna erinevus 30-40 protsenti (tänases kodulehel olevas hinnakirjas, mis ei arvesta kliendi elektritarbimist, on erinevus 30 protsenti),» selgitas Vennik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles