Eesti Energia: pakkumisi ei peaks võrdlema tänase hinnaga

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia müügi- ja teenindusdirektor Sten Argos.
Eesti Energia müügi- ja teenindusdirektor Sten Argos. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eesti Energia müügi- ja teenindusdirektor Sten Argos kirjutab energiafirma Facebooki lehel, et meedia reaktsioon nende elektripakettidele on olnud ootuspärane, kuid kliendid ei peaks uut hinnakirja võrdlema tänase hinnaga.

«On oluline, et kliendid ei võrdleks uut hinnakirja mitte niivõrd ja ainult tänase suletud turu hinnakirjaga, vaid jälgiksid börsihinda ning oskaksid muuta seda võrreldavaks fikseeritud hinnapakkumistega, teiste elektrifirmade pakkumistega ning jälgiksid ka naaberriikide hindasid,» märgib Argos.

Tänane suletud turg ja eesootav avatud turg on Argose sõnul  kaks erinevat maailma. «Suletud turu hinnakujundus ei sisaldanud CO2 kvoodi hinda ning sellega loodi inimestele illusioon, et elekter on odav,» märgib Argos.  «Loomulikult oleme kõik suletud turu hinnast aastate jooksul võitnud, kuid nüüd on sedavõrd soodsa elektri aeg läbi,».

Avatud turul mõjutab elektrienergia hinda Argose sõnul enim börsihind, müüjate vaheline konkurents, aga ka kliendi elektritarbimine. Täna ei ole veel konkurentide pakkumisi turul, kuid nende sõnul on see vaid nädalate küsimus, mil nad oma hindadega turule tulevad. «Oluline on aru saada, et ka Eesti Energia kujundab oma pakkumised täna börsil oleva hinna järgi nii nagu hakkavad seda tegema ka teised elektrienergia pakkujad,» räägib Argos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles