Balti LNG terminali asukoht selgub paari kuu pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti riikide lipud.
Balti riikide lipud. Foto: Peeter Langovits

Novembri lõpuks või detsembri alguseks peaks selguma, missugune Balti riik on kõige sobivam koht Balti veeldatud maagaasi (LNG) terminali asukohaks, ütles Läti majandusministeeriumi kantsler Juris Puce Läti parlamendis.

Vastavat uuringut teeb Euroopa Komisjoni tellimusel konsultatsioonifirma Booz & Co. Puce ütles, et juhul kui projektis osaleks Soome, oleks gaasiterminali parim koht Eestis, kuid Läti kasuks räägivad terminali väiksemad kulud. Läti on esitanud oma argumendid, miks Riia oleks Balti gaasiterminalile parim asukoht.

Booz & Co uuring valmib oktoobri lõpus, novembri lõpus või detsembri algul jätkuvad kõrgetasemelised kõnelused ja siis selgub ka terminali lõplik asukoht.

Läti Latvenergo hindab gaasiterminali rajamise võimalikeks kuludeks 300–400 miljonit eurot, millest Euroopa Liit võib katta kuni 80 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles