Logistikas võivad palgad langeda kuni viiendiku

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ladu.
Ladu. Foto: Caro / Scanpix
Logistikaettevõtete juhid arvavad, et palgad langevad sektoris 10-20 protsenti ning töö kaotavad ennekõike madalapalgalised ja ajutine tööjõud.

Eesti Ostu- ja Tarneahelate Juhtimise Ühingu juhi Illimar Paul ütles Äripäevale, et logistikafirmad räägivad 10-15 protsendilisest palkade alandamisest. Samas pole ka välistatud, et palgatase jääb samaks, kuid siis tuleb vähendada töötajate arvu.

OÜ Logistika Pluss juhatuse liige Toomas Orutar arvas, et üldine palkade vähendamine jääb vahemikku 10-20 protsenti ja esmajärjekorras loobuvad ettevõtted ajutisest tööjõust.

Paul märkis lisaks, et töö võivad suurema tõenäosusega kaotada ka väiksemat palka saavad inimesed: «Töötajad, kes produktiivsusega ei hiilga, koondatakse, aga tõelistelt rahamasinatelt pole võimalik raha ära võtta. Nii et kõrgemapalgalised jäävad alles ja pigem koondatakse madalapalgalised.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles