Tiit Vähi ei kavatse loobuda Narva-Jõesuu kuursaalist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva-Jõesuu kuursaali makett.
Narva-Jõesuu kuursaali makett. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Narva-Jõesuu kuursaali omanikfirma, millega on seotud ka Tiit Vähi, teatas linnavalitsusele, et kavatseb selle ajaloolise objekti hiljemalt 2013. aastaks taastada ning kuuldused poollagunenud hoone võimalikust müügist ei vasta tõele.

Narva-Jõesuu linnavalitsus sai OÜ-lt Navesco läkituse, milles avaldatakse muu hulgas lootust, et 2013. aastal saab Narva-Jõesuust ikkagi Eesti suvepealinn ning kuurortlinna pärliks kujuneb just nimelt kuursaal, kirjutab Põhjarannik.

Firma kinnitusel pole nad loobunud kavatsusest hoone juba lähitulevikus renoveerida ja kirjas viidatakse ka suhetes omavalitsusega tekkinud komistuskivile, milleks on kuursaali territooriumi detailplaneeringu rahastamise küsimus.

Navesco kinnitas seadusele viidates, et ajaloolise objekti detailplaneeringu peab tegema linnavalitsus, linnapea Andres Noormägi sõnul linn küll osaleb planeerimises, kuid ettevõtjad peavad endale kuuluva omandi arendamist ise rahastama.

Navesco tegevust kontrollib teise firma kaudu Eesti endine peaminister ning Sillamäe sadama ehitaja Tiit Vähi.

Vestluses Põhjarannikuga ütles Vähi, et peab Narva-Jõesuu kuursaali taastamise projekti heategevuseks ega kavatse sellest loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles