Eesti Energia paketid võivad tähendada elektri hinna mitmekordistumist

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter
Elekter Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kuigi ametlikult saab Eesti Energia elektrimüügi lepinguid sõlmida alles homsest, on EE iseteenindusest võimalik näha energiafirma hinnapakkumist juba praegu ja see võib nõrganärvilisemad ära ehmatada.

Tallinna kesklinnas elektriküttel korterile energiafirma kindla ehk siis fikseeritud hinnaga paketi valikul oleks 36-kuuks sõlmitud lepingu puhul elektrienergia hinnatõus mitmekordne.

Kui seni oli päevase elektrienergia hinnaks EN3 paketis käibemaksuga 4,092 eurosenti kWh eest ja  öisel 1,896 eurosenti siis Eesti Energia pakub 36-kuulise lepingu korral hinnaks vastavalt 6,4 ja 4,92 eurosenti. Päevase elektrienergia hind kerkiks seega 1,6 korda ja öisel elektril lausa 2,6 korda.

Senises paketis lisandus elektrienergia hinnale ka ampripõhine võimsustasu 0,32 eurot ampri kohta kuus ehk 16 ampri eest 5,12 eurot kuus.

Võttes aluseks eelmise talve kõige suurema elektritarbimisega kuu jaanuari arve, tuleks uuel aastal elektri eest maksta 69 protsenti rohkem. Ehk selleaastase koos käibemaksuga  53,3 euro asemel 89,9 eurot.

Lühemaks ajaperioodiks lepingu sõlmimisel on ka küsitav tasu kõrgem.

Börsihinnaga ostu korral lisanduks kWh börsihinnale 0,41-eurosendine lisatasu.

Seda, milliseks tõotab kujuneda teie elektriarve Eesti Energialt pärast turu avanemist, saate vaadata Eesti Energia e-teenindusest, kuhu pääseb Eesti Energia kodulehe kaudu paremal üleval asuva lingi Sisene kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles