Kredexi energiaauditi toetused on otsakorral

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirja Adler soovitab korterelamutel jätkata ettevalmistuste tegemist  renoveerimiseks
Mirja Adler soovitab korterelamutel jätkata ettevalmistuste tegemist renoveerimiseks Foto: Peeter Langovits

Kredexi energiaauditi, ehitusprojekti ja ehitise ekspertiisi toetuse vahendid on otsakorral. Vabu vahendeid jätkub tõenäoliselt järgmise nädalani.

Praegu on vabu vahendeid toetusteks orienteeruvalt 35 000 eurot ning arvestades senist toetuse taotluste esitamist, lõpevad need hiljemalt järgmise nädala lõpuks. Taotluste vastuvõtu peatamisest teavitatakse Kredexi kodulehel.

Kokku on esitatud 3526 toetuse taotlust 1,7 miljonile eurole. Välja on makstud 2072 energiaauditi toetust summas 731 000 eurot, 972 ehitusprojekti toetust summas 735 000 eurot ja 204 ehitise ekspertiisi toetust summas 42 000 eurot.

Kredexi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juht Mirja Adler soovitab korterelamutel aga jätkata ettevalmistuste tegemist täiemahuliseks renoveerimiseks.

«Kuigi hetkel ei paku Kredex korterelamutele rekonstrueerimiseks ühtegi toetust, soovitame kõigil ühistutel renoveerimiseks vajalike ettevalmistustöödega jätkata, kuna riiklike meetmetega rekonstrueerimise toetamiseks jätkatakse uute vahendite eraldamisel.»

Energiaauditi, ehitusprojekti ja ehitise ekspertiisi toetuse finantseerimise maksimaalne määr on kuni 50 protsenti abikõlblikest kuludest ja omafinantseeringu minimaalne määr on vähemalt 50 protsenti.

Toetuse maksimummäärad ühe korterelamu kohta kalendriaastas on energiaauditi ja ehitise ekspertiisi toetuse taotluse kohta 700 eurot ning ehitusprojekti toetuse taotluse kohta 5000 eurot.

Toetuste rahastamiseks on eraldanud Euroopa Regionaalarengu Fond aastateks 2007-2013 1 724 481 eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles