Gazpromil tuleb 1,8 miljoni dollariline pidu

Urho Meister
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromil tuleb 1,8 miljoni dollariline pidu.
Gazpromil tuleb 1,8 miljoni dollariline pidu. Foto: SCANPIX

Viimasel ajal tagasilööke kogenud Vene riiklik gaasihiid Gazprom kavatseb tõsta tuju peoga Kremlis, mille eelarve on 1,8 miljonit dollarit.

Nimelt tähistab Gazprom tuleva aasta alguses 20 aasta möödumist päevast, mil lakati olemast Nõukogude Liidu gaasitööstuse ministeerium ning alustati kujunemist aktsiaseltsiks, kirjutab The Wall Street Journal.

Nädalat paar tagasi tuli Gazpromil liiga kõrgeks kujunenud maksumuse tõttu panna riiulile ambitsioonikas Arktika projekt, samal ajal käivitas Euroopa Liit uurimise selle kohta, kas Gazprom takistab konkurentsi Kesk- ja Ida-Euroopa gaasiturgudel ning rikub ELi konkurentsiõigust.

Kõike seda aitavad aga unustada suurejooneline kontsert Kremlis ja pidulik õhtu ettevõtte peakorteris, kus külalisi tervitavad õhupallid, lilled ja hiigeltähtedest kiri «20 AASTAT».
Kontsert kantakse üle ka riigitelevisioonis.

Seekordsete esinejate nimesid ei ole veel teatavaks tehtud.

Firma 15 aasta sünnipäeval astusid üles Tina Turner ja Deep Purple – Gazpromi nõukogu tolleaegse esimehe Dmitri Medvedevi lemmikansambel.

«See on lihtsalt sürreaalne,» ütles paregu Venemaa peaministri ametit pidav Medvedev tookord.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles