Taavi Kotka müüs oma osaluse Nortalis põhimõtete tõttu

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Kotka.
Taavi Kotka. Foto: Liis Treimann

Tervislikel põhjustel Nortalist taanduv Taavi Kotka müüs maha oma osaluse ettevõttes, kuna soovib, et selle arendajad tulevasest kasvust võimalikult palju kasu lõikaksid.

«Aktsionärid on meil algusest peale kokku leppinud, et passiivseid osanikke (va finantsinvestorid) ettevõttel ei ole. Igaüks kes lahkub, peab selle hetkel ettevõtte väärtuse pealt realiseerima oma osaluse,» ütles Kotka E24-le.

«Olen ise selle printsiibi üks autoritest olnud ning toetan seda põhimõtet ihu ja hingega. Nortalit ootab ees suur tulevik ning kõik kes selle tuleviku ehitamisel aktiivselt osalevad, peavad saama võimaluse sellest kasvust ja kasust osa saada. Täpselt samasugust printsiipi on järgitud kõigi varasemate aktsionäridega ning see on ennast ettevõtte arengu seisukohalt õigustanud,» lisas tarkvaraarendusettevõttest oktoobris lahkuv juht.

Täiskohaga tööd ei plaani Kotka lähiajal ette võtta ning enda sõnul eemaldub ta ärist mõneks ajaks täielikult.

«Ma ei oska tööd teha poolikult ehk kui millelegi keskenduda, siis täielikult ja kogu hingega,» selgitas ta.

Selle kohta, kas tal on plaanis kunagi ka Nortalisse naasta, ta kindlat vastust anda ei soovinud.

«Hetkel ma kaugemale ei mõtle, kuniks tervis on korda tehtud. Nortalis on hea meeskond ning ühel või teisel moel teeme koostööd kindlasti ka tulevikus, samuti ei ole välistatud minu naasmine,» jättis Kotka otsad lahti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles