Reinsalu: palgafondide võrdne suurendamine tundus õiglane

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles, et kavatseb kaitseväelaste palkade tõusuks leida rohkem vahendeid, kui täiendavast eraldisest kõigile ministeeriumidele jaotatud 4,4 protsenti. 

«Väga tähtis on see, et riigieelarvest palka saavatel inimestel suutsime valitsuskabinetis saavutada läbiva personalifondi kasvu 4,4 protsenti. See ei tähenda seda, et kõigi riigitöötajate palk selle protsendi võrra ka tõuseb. Ka haridusminister ja siseminister tõid välja selle, et see kasv pole piisav ja kindlasti leitakse ka täiendavaid vahendeid,» ütles Reinsalu.  

«Kaadrikaitseväelaste palgas on mu seisukoht see, et praegu kindlasti eesmärk on mitte üksnes täiendavate 4,4 protsendi vaid ka sisemise tõhustamise ja majanduskulude kokkuhoiu arvelt neid palku tõsta.»

Kuigi palgatõusuvajadused on valdkonniti erinevad – näiteks kõige teravama küsimuse ees on õpetajad ja päästjad – otsustati, et riigieelarve lisaeraldisest saavad kõigi ministeeriumide valdkonnad juurde võrdselt 4,4 protsenti.

«Lisaotsuses võtsime üldise aluse, sest see tundus õiglane lähenemine. Valitsuses oligi selline hoiak, et seal, kuis inimvara palgatõusu vajadus on tegelikkuses suurem, siis vaadatakse üle täiendavad vahendid. Mis puudutab päästjaid ja õpetajaid, siis ma olen kindel et ministrid suudavad täiendavaid vahendeid leida oma valdkonna seest.»

Kokku makstakse riigipalgaliste palkadeks järgmisel aastal 690 miljonit eurot ja ligi poole sellest saavad siseministeeriumi ja haridusministeeriumi valdkondade töötajad.

IRLi juhina oli Reinsalul hea meel, et eelarvesse said kirja nende põhilised lubadused nagu kõrgharidusreformi täielik rahastamine, kortermajade soojustamise vahendite leidmine, õpetajate palgatõus ja vanemapensioni süsteemi rakendumine 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles