Merkel ja Hollande arutavad ühist pangandusjärelevalvet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkeli ja François Hollande'i kohtumine 23. augustil Berliinis.
Angela Merkeli ja François Hollande'i kohtumine 23. augustil Berliinis. Foto: BPA/REUTERS

Prantsusmaa president François Hollande ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel püüavad laupäevasel kohtumisel ületada erimeelsusi Euroopa ühise pangandusjärelevalve üle.

Samuti on kavas arutada Euroopa õhuturbe- ja kosmose-ettevõtte EADS-i ja Briti kaitsetööstuse ettevõtte BAE Systemsi võimalikku ühinemist, ütles Saksamaa valitsuse pressiesindaja.

Koheseid otsuseid ei maksa Angela Merkeli ja François Hollande'i Saksamaal toimuvast kohtumisest aga oodata.

EADS-i ja BAE ühinemise küsimust kindlasti arutatakse, selgitas pressiesindaja. Eelmisel reedel teatas Prantsusmaa president, et Pariis ja Berliin ootavad enne hinnangute andmist ja otsuste tegemist ühinemisprojekti üksikasjade selginemist.

Ühise pangandusjärelevalve küsimuses on Pariis ja Berliin erinevatel seisukohtadel. Kui Prantsusmaa sooviks anda Euroopa Keskpangale õiguse pidada järelevalvet kogu eurotsooni 6000 panga üle, eelistab Saksamaa, et järelevalve puudutaks üksnes suuri panku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles