Uus Maa juht: riigifirmasid ei saa võrrelda erafirmadega

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Laugus.
Jaanus Laugus. Foto: Raigo Pajula

«Väga raske on võrrelda riiklikku ja erafirmat, Riigi Kinnisvara toimimispõhimõtted on ju hoopis erinevad sellest, millised on need erasektoris meie alal,» ütles kinnisvarafirma Uus Maa juhatuse esimees Jaanus Laugus Riigi Kinnisvara konkurentsiedetabeli võitu kommenteerides.

«Juba selles on suur ja põhimõtteline vahe, et riigiettevõttele varad eraldatakse, kuid eraettevõte peab need ise välja teenima,» ütles ta. «Kui eraettevõte alustab tegevust, siis peab ettevõtja kõigepealt riskima. Riigiettevõtte puhul sellist asja pole, sisuliselt «kingitakse» talle varad. Riigiettevõttel tundub selles mõttes lihtsam olevat.»

Laugus ütles, et ilmselt oleks siiski mõtet konkurentsiedetabelis võrrelda riigi- ja erafirmasid eraldi kategooriates. «Kindlasti on Riigi Kinnisvara avaliku sektori ettevõttena hästi toime tulnud, kuid kas ta võiks olla meie valdkonnas konkurent….ei teagi,», ütles Laugus. «Eile õhtul nägin seda galat televiisorist väga vilksamisi ja mõte läks küll sinna, et ei teagi nagu oma tutvusringkonnast kedagi, kes seal konkursil oma ettevõttega osalenud oleks.»

Ka aastaid kinnisvaraäris tegutsenud Laugus pole oma ettevõttega ettevõtlushindadele kandideerinud. Miks? «See on kuidagi mööda läinud, pole isegi mõelnud seal osalemise peale,» ütles ta ja lisas, et ettevõtluse toetamine ja propageerimine läbi taolise konkursi on kindlasti väärt ettevõtmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles