Kohus keeldus Pere saneerimisest

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus otsustas eile, et ei algata Rein Kilgi ja Neeme Raigi ühisfirma Pere ASi saneerimismenetlust. Kuna firma vastu on esitatud kaks pankrotiavaldust, määras kohus ettevõttele ka ajutise pankrotihalduri.

Pere esitas Tartu maakohtule saneerimisavalduse selle aasta 12. juulil. Kohus leidis oma eilses määruses, et avaldus ei vasta saneerimisseaduses sätestatud nõuetele ning et saneerimismenetlus tuleb jätta algatamata.

Kohus leidis, et Pere teadvustab, et tema maksejõuetus on käes, mitte tulevikus tõenäoliselt tekkiv. Ühtlasi ei suutnud firma juhatus selgitada, kuidas ettevõtte makseraskused saneerimisega ületatavad oleksid. Kohus võttis otsuse langetamisel arvesse ka selle, et vähem kui pool aastat tagasi esitas Pere AS ka ise pankrotiavalduse.

Pere ASi vara koosneb peamiselt nõuetest ja osalustest, mistõttu puudub avaldajal likviidsus kohe kõigi võlausaldajate nõuete rahuldamiseks.

Leivatootja vastu on pankrotiavalduse esitanud Saksa pank Unicredit ning Kaido Groosi praeguseks äriregistrist kustutatud osaühing Silveralteks Grupp.

Kohtu varasema määruse kohaselt kohustus Pere esitama muuhulgas eelmise majandusaasta aruande, ülevaate võlgniku finantsseisundist, majandustulemustest ja rahavoogudest. Augusti keskel esitas Pere kohtule arvandmeid, mis aga ei vastanud kohtu nõudmistele.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles