Vaata, kus Bill Gates raha hoiab!

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollarid.
Dollarid. Foto: SCANPIX

Microsofti kaasasutaja Bill Gates on majandusajakirja Forbes andmeil tänavu väärt 66 miljardit dollarit, mida on kuus miljardit enam kui mullu. Ent enamus tema praegusest varandusest ei peitu üldse tarkvarafirma aktsiates.

Forbes kirjutab, et regulaarsete müükide tõttu moodustab tarkvarahiiglane vaid viiendiku Gatesi varandusest. Möödunud aasta oli Microsofti osa veerand.

Tegelikkuses on Gates usaldanud oma raha suhteliselt salapärase firma Cascade Investments LLC hoolde, mida juhitakse Kirklandist, lühikese autosõidu kaugusel Microsofti peakontorist.

Kuigi ajakiri tõdeb, et ei tea palju Cascade kohta, on teada firma suurimad investeeringud. Nende kohaselt on Gates tänavu panustanud 2,2 miljardit dollarit jäätmekäitlusfirmasse Republic Services. Gates omad kolm protsenti firma aktsiatest, mida on 16 protsenti enam kui mullu.

Lisaks suurendas ärimees 17 protsendi võrra osalust automüügiketis Auto Nation. Kokku on Gatesil firma aktsiaid 680 miljoni dollari väärtuses.

Veel ühe suure osa Gatesi portfellist moodustab puhastusvahendite müüja Ecolab, millest ettevõtja omab aktsiaid 1,8 miljardi dollari väärtuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles