Tervise Paradiisi juht: olen palkade tõstmise suhtes optimist

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Ratnik, AS Sanatoorium Tervise juhatuse liige.
Jaan Ratnik, AS Sanatoorium Tervise juhatuse liige. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

OÜ Tervise Paradiis juhatuse liige Jaan Ratnik ütles, et kuigi järgmisel aastal tuleb ettevõttel rinda pista kasvavate energia-, kütte- ja veekuludega, kavatsetakse ka töötajate palku tõsta.

«Üritaks seda 3,7 protsenti (Fontese palgauuringu prognoos – toim) üle lüüa,» ütles Ratnik. «Inimeste ootus on palgatõusule suur, sest elu on ju ümberringi kallinenud.»

Ratnik ütles, et sel aastal suurenesid ettevõtte tööjõukulud 6 protsenti. See muidugi ei tähenda, et kõigil inimestel oleks palk tõusnud nii palju. Pärnu tööjõuturgu mõjutab tema sõnul väga tugevalt sesoonsus: kevadel alustab linnas tegevust hulk n-ö suvefirmasid, kes inimestele kohalikust palgatasemest rohkem maksavad. «Vahel tekib küsimus, kuidas nad suudavad selliseid palku pakkuda, et kas ikka on kõik riigimaksud tasutud,» rääkis Ratnik. «Samas sügisel, nagu ka praegu, on meil päris paks CVde pakk laual.» Tervise Paradiisi keskmine palk on tema sõnul 600 euro ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles