3-protsendine palgatõus? Lubage naerda!

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maag Piimatööstus Rakvere.
Maag Piimatööstus Rakvere. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Fontese eelmisel nädalal avaldatud palgauuringus prognoosisid ettevõtjad järgmise aasta palgatõusuks keskmiselt 3,7 protsenti. Toiduainetööstusi koondava Maag Grupi nõukogu esimees Roland Lepp aga ütles, et sellise palgatõusu jutuga ei ole mõtet üldse välja tullagi.

«Kolmeprotsendine palgatõus? Lubage naerda!  Miinimum palgatõusust me räägime ehk 5 protsendist,» ütles Lepp. «Samas on selge, et palk ei tõuse kõigil töötajatel ja kindlasti mitte nii, et nüüd alates 1. jaanuarist on kõigil viis protsenti juures. Palgad muutuvad, kuid erinevalt.»

Lepp rääkis, et masuaegsetest ja –järgsetest palgakärbetest on üle saadud ja palgad grupi ettevõtetes on samal tasemel, mis nad oli enne kärpeid. «Nihutame neid nüüd ülespoole,» sõnas ta. «Üldiselt on palkadega lihtne – kui on surve palgatõusule, siis oledki fakti ees, et kas maksad juurde või inimene läheb ära,» rääkis ta. Lepp lisas, et Maagis üritatakse häid töötajaid ka palgaga kinni hoida, vahel see õnnestub, vahel aga mitte. «Olle (Olle Horm, Maag Lihatööstuse endine juht, kes augusti keskpaigast töötab Atria Balticu tegevjuhina – toim) osteti meilt üle, oli väga kahju, aga midagi polnud teha,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles