Putinil oli üllatuskohtumine BP juhtidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BP logo
BP logo Foto: SCANPIX

Vene presidendil Vladimir Putinil oli teisipäeva hilisõhtul üllatuskohtumine Briti kütusekontserni BP juhtidega, millel arutati ettevõtte kohaloleku laiendamist Venemaa turul vaatamata arvukatele hiljutistele probleemidele riigis, teatas Kreml kolmapäeval.

Putin kohtus BP tegevjuhi Robert Dudley ning nõukogu esimehe Carl Henric Svanbergiga Vene presidendi suveresidentsis Sotšis. Kohtumisel osales ka Venemaa suurima naftafirma Rosneft täitevjuht ning Putini liitlane Igor Setšin.

«Kohtumisel arutati küsimusi, mis on seotud BP kohaloleku jätkamise ja laiendamisega Vene turul ning koostööväljavaadetega Venemaa firmadega,» seisab Kremli põgusas teates.

BP on pidanud Venemaal viimastel aastatel taluma kibedaid pettumusi, millest märkimisväärseim leidis aset 2011. aastal, kui kavandatud koostöö Rosneftiga Arktikas luhta läks. Selle asemel sai ajaloolise lepingu ExxonMobil.

Rosneft ja BP peavad praegu ka kõnelusi BP osa väljaostmise üle ühisettevõttest.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles