Kaheksa kuuga kulutas riik 4,09 miljardit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaltoetus.
Sotsiaaltoetus. Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigieelarvest tehti aasta esimese kaheksa kuuga kulutusi 4,09 miljardi euro ulatuses ehk 60,5 protsenti plaanitust, eelmise aasta sama ajaga tegi riik kulutusi 3,98 miljardi euro väärtuses.

Augustis tehti riigieelarvest väljamakseid 537,5 miljonit eurot, mis on 7,9 protsenti kogu aastaks plaanitud kuludest. Suurimate kuludena maksti kaheksa kuu jooksul peamisteks sotsiaaltoetusteks 1,76 miljardit eurot, mida on 6,8 protsenti rohkem kui aasta tagasi. Sotsiaaltoetuste kasv on eelkõige seotud pensionikulude tõusuga.

Investeeringuteks suunati augusti lõpuks 644,3 miljonit eurot ehk 14,5 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Investeerimine on eelkõige tänu aktiivsemale välistoetuste kasutamisele suvekuudel hoogustunud – nii investeeriti juulis 106,2 ja augustis juba 159,1 miljonit eurot.

Riigi tegevuskuludeks kasutati kaheksa kuuga 682,4 miljonit eurot ehk 61,5 protsenti aastaks plaanitust. Augustis kasutati sellest 85,4 miljonit eurot ehk 7,7 protsenti aastasest eelarvest. Selle aasta kaheksa kuu tegevuskulude maht on eelmise aastaga võrreldes kasvanud 6,2 protsenti. Peamiseks põhjuseks on siin SKPga seotud kaitsekulude tõus. Personalikulude väljamakseid tehti kaheksa kuuga 387,1 miljonit eurot ja majandamiskulusid 295,3 miljonit eurot.

Välistoetuseid koos ettemaksetega maksti kaheksa kuuga välja 47,1 protsenti aastaks plaanitust ehk 472,1 miljonit eurot. See on 60,6 miljonit eurot rohkem kui möödunud aasta sama ajaga. Struktuurivahendid moodustasid sellest 342,6 miljonit eurot, mida on 62,6 miljonit eurot rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles