Riik pani kohalike omavalitsuste finantsandmed kõigile vaatamiseks

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalike omavalitsuste andmed internetis.
Kohalike omavalitsuste andmed internetis. Foto: riigipilv.ee

Rahandusministeerium kogus alates 2004. aastast tänavuseni kokku kõigi Eesti kohalike omavalitsuste (KOV) finantsandmed ning pani need kõigile vabalt vaatamiseks internetti üles.

Aadressil www.riigipilv.ee peaks asjaosaliste sõnul olema nähtaval praegu 10 miljonit kirjet kohalike omavalitsuste rahaasjade kohta. Praegu veel on andmed 2008. kuni 2012. aasta kohta. Rahandusministeeriumi kohalike omavalitsuste finantsjuhtimise osakonna spetsialist Andrus Jõgi selgitas, et aasta lõpuks saab vabalt vaadeldavaks 15 miljonit kirjet.

Olemasolevate andmete seas on võimalik vaadata, kuhu on KOV raha paigutanud. Kui palju on raha suunatud koolile, kultuuritegevusele, palkadele jne.

Jõgi sõnul näeb ta andmete põhikasutajana ülikoole ja nende töötajaid ning tudengeid, ent loodab, et kasu lõikavad ka ettevõtted ja kohalikud elanikud, kes oma omavalitsuse vastu huvi tunnevad.

Andmed paiknevad n-ö pilves, mida ostetakse sisse Elionilt.

Tulevikus lisatakse andmebaasi ka ettevõtted, millelt omavalitsused on kaupa/teenust ostnud. Praegu neid seal pole, kuna andmebaasi koostajad ei pidanud selle info kuvamist eetiliseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles