Kreeka rahandusminister: riik on õigel teel, aga vajab lisaaega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka.
Kreeka. Foto: SCANPIX

Kreeka rahandusminister Iannis Stournaras ütles teisipäeval, et majanduslanguse tõttu tuleb riigi eelarvepuudujääk tänavu prognoositust veidi suurem, kuid lisaajaga suudab riik oma rahanduse uute oludega kohandada.

Stournaras ütles teisipäeval konverentsil, et Kreeka intressimaksete eelne eelarvepuudujääk tuleb tänavu 1,5 protsenti võrreldes Euroopa Liidu (EL) ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) abipaketi tingimustes seatud üheprotsendilise sihiga.

Ministri sõnul ületab Kreeka majanduslangus tänavu kuut protsenti, mis põhjustab tema sõnul märgatavaid viivitusi abipaketiga seotud majandusprogrammi täitmisel.

Siiski on uus valitsus Stournarase sõnul «tegutsenud kiiresti». «Me oleme võtnud tarvitusele kõik vajalikud meetmed ja oleme kindlad, et 2012. aasta riigieelarve on üldiselt õigel teel,» ütles Stournaras. «Oleme eelarve kohandamise eesmärgist saavutanud kaks kolmandikku.»

Kreeka peaminister Antonis Samaras ütles nädalavahetusel intervjuus Washington Postile, et Kreeka soovib kaks aastat lisaaega, et jõuda eelarvepuudujäägini, mis oleks kolm protsenti riigi sisemajanduse koguproduktist (SKP).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles