Hyundai alustas Leedu LNG terminali ujuva osa ehitust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LNG terminal.
LNG terminal. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea Hyundai Heavy Industriesi laevatehas alustas teisipäeval Leedusse Klaipėdasse kavandatud veeldatud maagaasi (LNG) terminali ujuva osa ehitust.

Terminali rajava riigile kuuluva Klaipėdos Nafta tegevjuht tegevjuht Rokas Masiulis ütles, et alustati terminali teise järgu ehk laeva ehitust. Masiulis ütles, et terminal võib alustada tööd veidi rohkem kui kahe aasta pärast.

Terase lõikamine ujuvterminali ehitamisel kestab kava kohaselt tuleva aasta märtsini. Alus peaks Klaipėda sadamasse jõudma 2014. aasta teisel poolel.

Hyundai Heavy Industries teeb tööd Höegh LNGga sõlmitud lepingu alusel. Klaipėdos Nafta rendib kava kohaselt Höegh LNGlt alust 189 000 USA dollari eest päevas ehk 689 miljoni dollari eest kümne aasta jooksul.

Lepingu järgi on Klaipėdos Naftal õigus sõlmida rendileping ka järgmiseks kümneks aastaks, terminal võib prognoosi järgi jätkata tegevust veel 30 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles