Baltika suuromanik vaidlustab Baltika vahetusvõlakirjade emiteerimise

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika juht Meelis Milder
Baltika juht Meelis Milder Foto: Peeter Langovits

Clearstream Banking S.A. esitas Harju Maakohtule hagi AS Baltika 20. aprillil toimunud korralise üldkoosoleku vahetusvõlakirjade väljaandmise ja aktsiakapitali tingimusliku suurendamise kohta, teatas ettevõte börsile.

Clearstream Bankingi arvates on otsus tühine, sest märkimise eesõiguse välistamine osal aktsionäridel nõuab nende nõusolekut, mida hageja otsuse vastuvõtmiseks ei andnud.

Harju Maakohus võttis hagi menetlusse 7. septembril. Baltika vaidleb esitatud nõuetele vastu täies ulatuses.

Clearstream Banking S.A. esitas hagi E.Miroglio Finance S.A. huvides, millele kuulub 5 684 330 AS Baltika aktsiat ehk 15,88 protsenti ettevõtte aktsiatest.

20. aprillil toimunud aktsionäride üldkoosolek otsustas Baltika emiteerida viis miljonit võlakirja ettevõtte suurimaks osanikuks tõusnud Luksemburgis registreeritud investeerimisfondile KJK Fund, Sicav-SIF ning 2,3 miljonit vahetusvõlakirja ettevõtte juhtivtöötajate motiveerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles