Ligi: arstide palk on ühena vähestest kasvanud

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid.
Arstid. Foto: SCANPIX

Rahandusminister Jürgen Ligi kinnitas riigikogus arupärimistele vastates, et arstide ja õpetajate asemel on riigisektori töötajatest kõige halvemas seisus sotsiaaltöötajad.

Ligi lausus, et eelmisel aastal langes meditsiini-, haridus- ja kultuuritöötajate palga ostujõud, kuid kõige suurem langus oli sotsiaalvaldkonnas.

Ligi märkis, et arstide kuupalk on ühena vähestest kasvanud, eelmisel aastal kasvas see 5 protsenti ning virisemist on selles vallas liiga palju.

«Loomulikult on siin küsimus rahvusvahelises konkurentsis, aga õiglust ei ole selles jutus küll kopka eest,» lausus Ligi, lisades, et arstide keskmine palk on endiselt üle kahe korra kõrgem kui teistes valdkondades. «Nii et igasuguste sellistes palganõudmistes streigiähvarduste puhul võiks jääda ikkagi viisakuste piiresse,» lausus Ligi.

Kui Tallinn välja arvata, teenivad õpetajad rahandusministri sõnul regionaalselt selgelt üle keskmise palka. Keskmiselt on õpetaja palk vähemalt kümnendiku võrra piirkonna keskmisest kõrgem.

Politsei ja kaitseväe reaalpalk Ligi sõnul eelmisel aastal ei vähenenud, vaid tõusis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles