Eesti kasutab euroraha naabritest usinamalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjon ootab Eestis korralikku majanduskasvu.
Euroopa Komisjon ootab Eestis korralikku majanduskasvu. Foto: SCANPIX

KPMG analüüs kinnitab, et Eesti võtab ELi struktuurifondidest maksimumi ning on Kesk- ja Ida-Euroopas parim rahakasutaja. 

Eelmise aasta lõpuks oli lepingutega kaetud 94 protsenti ja välja makstud 44 protsenti ELi toetuste ja riigi kaasfinantseeringuks ette nähtud summadest.  Eestis on Euroopa regionaalarengufondist, Euroopa ühtekuuluvusfondist ja Euroopa Sotsiaalfondist elaniku kohta välja makstud 1347 eurot, Kesk- ja Ida-Euroopa keskmine näitaja on aga 598 eurot.

2007-2013. aasta eelarveperioodiks on Eestile Euroopa Liidu fondidest arengutoetusteks eraldatud 3,4 miljardit eurot, koos Eesti oma vahenditega on summa 4,1 miljardit.

Kõige rohkem, 880 miljonit eurot on välja makstud majanduskeskkonna arendamiseks. Elukeskkonna arendamisse on panustatud 694 ja inimressursside arendamiseks 231 miljonit eurot.

KPMG on üleilmne auditi-, maksu- ja nõustamisteenuseid pakkuvate ettevõtete võrgustik.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles