Riigikontroll tahab kriminaalasja algatamist KMG Inseneriehituse vastu

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norman Aas.
Norman Aas. Foto: Peeter Langovits

Riigikontroll saatis riigi peaprokurör Norman Aasale kirja, paludes, et viimane vaataks üle, miks ringkonnaprokurör Stella Veber jättis algatamata kriminaalasja KMG Inseneriehituse vastu.

Riigikontroll esitas ringkonnaprokuratuurile kuriteoteate 13. augustil, ent prokuratuur jättis kriminaalmenetluse algatamata, kuna ei leidnud kuriteo koosseisu. 13. septembril saatis riigikontroll Veberi ülemusele ehk Norman Aasale uue kirja, paludes juhtum üle vaadata.

Riigikontrolli auditi kohaselt tekitas Tallinna Sadam riigile Muuga konteinerterminali kai ehitushankega 2,42 miljoni eurose kahju ja peab selle eest vastutavaks sadama juhtkonda. Ühtlasi leitakse auditis, et firma, mis hanke võitis KMG Inseneriehitus, pettis riigilt välja 29 miljonit krooni esitades arve tööde eest, mis firmalt endalt lisaraha ei nõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles