Apple sai Samsungi vastu veel ühe võidu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo
Apple'i logo Foto: AP / Scanpix

USA tehnoloogiahiid Apple sai reedel veel ühe võidu patendivaidluses Lõuna-Korea rivaali Samsungi vastu.

USA rahvusvahelise kaubanduskomitee kohtuniku esialgse otsuse kohaselt ei riku Apple´ puutetundlikud ekraanilahendused Samsungi patente. Otsus puudutab nelja patenti.

Apple ja Samsung tülitsevad patentide pärast juba mitmes riigis, edukam on siiani olnud USA tehnoloogiafirma.

USA kohus otsustas augustis, et tehnoloogiahiid Samsung Electronics Co. on telefonide ja tahvelarvutite valmistamisel väärkasutanud Apple Inc. patente. Lõuna-Korea suurettevõte määrati konkurendile kahjutasuna maksma rohkem kui miljard dollarit. Kohus lükkas ühtlasi tagasi Samsungi vastuhagid.

Samsungi üle võidu saanud Apple taotles kohe seejärel Samsungi kaheksa mobiiltelefonimudeli, sealhulgas Galaxy S2 kiiret müügikeeldu USA-s. Kohus hakkab müügikeelu taotlust arutama 20. septembril. Algselt tahtis Apple taotleda 28 Samsungi telefoni müügi keelamist, kuid enamikku neist enam tegelikult USA-s ei müüda. Ohutsoonis on ka Samsungi Galaxy S III, kuna kohtu reedene Apple'i kasuks langetatud patendiotsus võimaldab rünnata ka seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles