EBay ei usu lähiväljasidel põhinevatesse makseteenustesse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebay logo.
Ebay logo. Foto: Paul Sakuma/AP

EBay tegevjuht John Donahoe ei usu, et lähiväljaside (NFC) hakkaks tulevikus maksesüsteemides suurt rolli mängima, uskudes, et tulevik kuulub pigem digitaalsetele nutirakendustele.

Lähiväljasidesse suhtub pessimistlikult ka Apple, mis ei integreerinud NFC kiipi oma kolmapäeval tutvustatud uude iPhone 5-te, kirjutab Reuters.

Kuigi USAs toetavad suurimad nutitelefonide edasimüüjad ja krediitkaardifirmad NFC tehnoloogiale üleminekut, on jaemüüjad pigem selle vastu, kuna see eeldab neilt suuri väljaminekuid makseseadmete uuendamiseks.

EBay juht John Donahue näeb uusi makselahendusi pigem aga digitaalsete rakendustena.

«Lühend NFC tähendab minu jaoks «Not For Commerce» (äriks mitte mõeldud),» ütles Donahue.

NFC- ehk lähiväljaseadmetes on kokku pandud kiipkaart ja kaardilugeja, nii et kahe seadme vahelise side puhul võib üks neist olla ilma toiteta nagu kiipkaart.

Seda tehnoloogiat kasutatakse peamiselt nutitelefonides. Erinevates maailma riikides saab selle abil näiteks ühissõidukites sõidu eest tasuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles