Üks Anonymouse häkkerrühmituse liidritest vahistati Texases

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonymous.
Anonymous. Foto: SCANPIX.

31-aastane Barrett Brown vahistati üleeile õhtul Dallases kohaliku politsei poolt, praeguseks on ta üle antud juba FBI-le ning eile toimus esimene kohtuistung.

Kuna vahistamiskäsule ei olnud eraldi välja kirjutatud vahistamise põhjus, ei osanud Dallase maakonna politsei kõneisik Carmen Castro täpsemalt öelda, millised süüdistused Browni ootavad, kirjutab Reuters.

Barrett Browni esindava Leiderman Devine'i advokaadibüroo sõnul süüdistatakse nende klienti aga föderaalagendi ähvardamises, sellega seotud esimene kohtuistung toimus eile.

Brown on ka varasemalt võimude tähelepanu pälvinud, viimati küsitleti teda märtsis seoses Anonymouse allrühmituse LulZ Security ühe liidri Xavier Monseguri vahistamisega.

Brown on häkkerite seas Reutersi andmetel vastuoluline kuju - väidetavalt olevat ta Anonymouse rühmituse seas tekitanud meelepaha nii oma tõelise nime all esinemistega, kui ka enda liidriks kuulutamisega, samas, kui Anonymouse liikmed nagu nimigi vihjab, eelistavad anonüümseks jäämist ja juhtideta eksisteerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles