Hiina investeerib Eesti taastuvenergiasse 130 miljonit eurot

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlased tahavad Eestis investeerida eelkõige puidupelletite ja tuuleenergia seadmete tootmisse.
Hiinlased tahavad Eestis investeerida eelkõige puidupelletite ja tuuleenergia seadmete tootmisse. Foto: Toomas Huik

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ja Jilin New Energy Investment Co. Ltd. koostöö tulemusena sõlmiti 7. septembril Hiinas investeerimis- ja koostööleping, mille kohaselt Hiina Jilini provintsi ettevõtted investeerivad Eesti  taastuvenergia sektorisse 130 miljonit eurot.

EASi teatel kavatsetakse investeerida eelkõige puidupelletite ja tuuleenergia seadmete tootmisse ning teistesse taastuvenergiaga seotud projektidesse. Hiinlased on valinud Eesti ka oma Euroopa peakontori asukohaks.

«Valiku langetamisel Eesti kasuks sai määravaks meie geograafiliselt soodne asukoht, tugev taastuvenergiasektor ning taristu.  Hiinlased kiitsid ka Eesti poliitilist stabiilsust ning lähedust Põhja-Euroopa turgudele,»kommenteeris EASi juhatuse liige Martin Hirvoja.

Sõlmitud investeerimis- ja koostööleping on Hirvoja sõnul Eesti-Hiina majandussuhete seisukohast märgilise tähtsusega samm, sest siiani ei ole hiinlased Eestisse suurinvesteeringuid teinud. 

Lisaks Jilin Investment Groupile on projekti kaasatud Hiina Jilin provintsi kohalik valitsus ning projekti rahastab China Development Bank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles