Palgad tõusid tänavu 5 protsenti

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IT-firmades oli kõige suurem palgatõus. Pildil Playtechi töötajad.
IT-firmades oli kõige suurem palgatõus. Pildil Playtechi töötajad. Foto: Margus Ansu / Postimees

Fontese värskest palgauuringust selgub, et keskmiselt tõstsid ettevõtjad töötajatel sel aastal palku 5 protsenti. Seejuures iga viies ettevõtja pole töötajate palkadega aasta jooksul üldse midagi teinud.

80 protsenti organisatsioonidest on muutnud aasta jooksul töötajate põhipalka.

Fontes Palgakonsultatsioonid OÜ juhatuse liige Irja Rae ütles konverentsil Palga Päev 2012, et palkade puhul on jätkunud eelmise aasta trendid. «Paljudes firmades on töötajate palka muudetud, kuid palgamuutused puudutavad jätkuvalt alla poole neid inimestest, kes ka aasta varem tegid sama tööd,» ütles ta.

Seevastu nendel, kes aasta jooksul said ametikõrgendust, suurenes palk keskmiselt 10 protsenti.

Esimest korda juhib palga edetabelit IT-valdkond, kus nüüd makstakse kõige suuremaid tasusid. Varem on kogu aeg juhtinud finantssektor, kui IT-sektoris on aasta-aastalt palgad stabiilselt kasvanud ja kriisiajad ei puudutanud neid eriti oluliselt. Kõige madalamad palgad on klienditeeninduses.

Rae ütles, et turu üldine palgatase on läbi aegade kõrgeim. «See aga ei tähenda, et meie kõikide sissetulekud on kõigi aegade kõrgeimad,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles