Rehe: poliitikud, ärge muutke maksukeskkonda!

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehe
Aivar Rehe Foto: Peeter Langovits

Danske panga Eesti filiaali juht Aivar Rehe ütles e24-le, et ettevõtete tulumaksuvabastus aitas majandusel kriisist kiiresti toibuda ning poliitikud peaks igal juhul hoiduma maksukeskkonna muutmisest.

«Nähes, et Euroopa üritab ühtlustada riikide maksupoliitikat, kutsun Eesti poliitikuid üles kaitsma ettevõtete tulumaksu vabastuse ideed ja rakendust nii palju, kui Euroopa maksukeskkonnas saab. Tulevik näitab, kuidas maksuskeem muutub, aga praegu kutsun üles, et poliitikuid ei taaskehtestaks kasumi maksustamist, vaid säilitaks ettevõtete olemasoleva maksukeskkonna,» kommenteeris Rehe.

«Maksude juures on tähtis stabiilsus, eriti praegu, mil keskkond taas muutub. Stabiilsus annab ettevõtteile kindluse olla turul. Tööstus on hakanud raporteerima taas kasumist, mis näitab, et tööstus on elujõuline, aga annab võimaluse investeerimiseks ja ka palku saab kasumi korral ümber vaadata,» ütles Rehe.

Sotsiaaldemokraadid Urve Palo ja Velda Buldas avaldasid teisipäeval Postimehes arvamusloo, kus teevad ettepaneku vähendada sotsiaalmaksu ja selle hüvitamiseks sisse seada 16protsendiline ettevõtete tulumaks.

«Eestis rakendatud ettevõtete tulude maksustamise põhimõte on üheks meetmeks, miks Eesti on olnud edukas. Edukas selles mõttes, et Eesti on kriisist tulnud välja kiiresti ja toibunud,» kommenteeris Rehe.

«Selle põhjuseks ei ole ainult ettevõtete võime kohandada oma tootmist ja teenuseid, vaid ka maksukeskkond. Ettevõtete tulumaks on üks võtmemaksudest, mis võimaldab madalama maksu tasemega hoida fookust investeerimisel,» ütles Rehe.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles