Uuring: ettevõtted palkavad üha enam tippjuhte väljastpoolt

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marissa Mayer.
Marissa Mayer. Foto: SCANPIX.

Crist/Kolder Associates`i uuring näitab, et aina enam suuri USA firmasid leiab tippjuhid ettevõttest väljapoolt, mitte ei kasvata neid ise. Uuring hõlmas 669 ettevõtet ajavahemikult jaanuar kuni juuli.

42st uuest juhist leiti 11 ettevõtetest väljastpoolt ja uuringufirma hinnangul on see trend jätkuv, kirjutab Forbes. Ligi kolmandik USA uutest juhtidest leitakse sel aastal väljaspoolt ettevõtet, kusjuures veel 1995ndal aastal, kui Crist/Kolder alustas taoliste andmete kogumist, leiti väljastpoolt ettevõtet vaid iga viies juht.

Üks tuntumaid väljastpoolt värbamisi oli Marissa Mayeri Google`ist Yahoo`sse suundumine.

Crist/Kolderi juht Matt McGreal ütles, et värbamised väljastpoolt ettevõtet peegeldavad majanduse tugevnemist. «Ettevõtted on rohkem muutustele altid, kui majandusel hakkab paremini minema,» ütleb ta.

Crist/Kolderi analüüsist tuleb välja veel üks intrigeeriv tõsiasi: enamikel tegevjuhtidel pole MBA kraadi. Vaid 40,1 protsenti ettevõtte juhtidest omab ärialast magistrikraadi, kusjuures jaekaubandusjuhtidest on alla neljandikul MBA kraad ja isegi finantsala ettevõtte juhtidest on MBA kraad vaid 55 protsendil.

Uuring näitas ka, et naisjuhtide arv on alates 2000ndast aastast enam kui kolmekordistunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles