Tallinna Vesi soovib Partsilt konkurentsiameti uurimist

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots.
Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots. Foto: Toomas Huik / Postimees

AS Tallinna Vesi teatas, et saatis eile majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsile ametliku pöördumise seoses konkurentsiameti peadirektori Märt Otsa poolse väidetava ebajärjepideva regulatsiooni metoodika rakendamisega.

Antud metoodika rakendamine tekitab ASile Tallinna Vesi sügavaid kahtlusi ettevõttele suunatud konkurentsiameti süüdistustes.

AS Tallinna Vesi viitab 24. augustil ajalehes Postimees ilmunud artiklile, kus kirjeldati praktikat, mida konkurentsiamet rakendas Kunda linna soojusenergia tootmisega tegelenud ettevõtet Kunda Elamu reguleerides. Ettevõtte üheks omanikuks oli aastatel 2002 - 2007 tänane konkurentsiameti peadirektor Märt Ots.

Tallinna Vesi järeldab artiklist ning veebilehel www.kohalik.info esitatud täiendavate tõendite alusel, et nii mõnedki väidetavalt ebakorrektsed argumendid, mida kasutati ASi Tallinna Vesi rahvusvahelise erastamislepingu ebaseadislikuks tunnistamiseks, olid Kunda puhul lubatud põhimõtted.

Võttes arvesse tõstatatud asjaolude ulatust, eriti võttes arvesse avalikkuse huvi ning rahvusvaheliste investorite õiguspäraseid ootusi, ootab Tallinna Vesi, et Parts teostaks üksikasjaliku ning avaliku kajastusega järelevalvemenetluse.

Ministril on lähtuvalt Eesti õigusaktidest aega kirjale vastata 30 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles