Juulis peatus majutusettevõtetes rekordarv välisturiste

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinnas
Turistid Tallinnas Foto: Laura Oks / Postimees

Statistikaameti andmetel peatus Eesti majutusettevõtetes tänavu juulis 279 000 välisturisti, keda oli kaks protsenti enam kui mullu samal ajal ning rohkem ka kui ühegi varasema aasta juulis.

Mullusega võrreldes saabus juulis rohkem turiste mitmetest Euroopa riikidest ning ka Aasiast, Ameerikast ja Austraaliast. Venemaalt tuli juulis 14 ja Lätist 22 protsenti enam turiste kui eelmise aasta juulis. Ühe protsendi võrra vähenenud Soome turistide arv on olnud tänavu enamikul kuudel mullusest väiksem. Samas on Soome jätkuvalt Eesti suurim turismipartnerriik, kust saabus juulis 48 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistidest.

65 protsenti kõigist majutatud välisturistidest peatus Tallinnas, kus nende arv kasvas ka riigi keskmisest enam. Mullusega võrreldes viiendiku võrra rohkem välisturiste peatus Kirde-Eesti ja kaheksa protsenti rohkem Lõuna-Eesti majutusettevõtetes. Kesk- ja Lääne-Eesti majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistide arv vähenes.

Juulis kasutas majutusettevõtete teenuseid ka 126 000 siseturisti, keda oli üks protsent vähem kui eelmise aasta juulis. Siseturistid eelistasid Lääne- ja Lõuna-Eesti majutusettevõtteid, kus peatus üle 60 protsendi kõigist majutusteenuseid kasutanud siseturistidest. Kirde-Eestis, kus peatus 11 protsenti, suurenes siseturistide arv 18 protsendi võrra. Mullu juulist vähem siseturiste peatus Kesk- ja Lääne-Eestis.

Juulis oli külastajate käsutuses 1100 majutusettevõtet 21 000 toa ja 49 000 voodikohaga. Täidetud oli 61 protsenti tubadest, mida oli kahe protsendipunkti võrra vähem kui eelmise aasta juulis.

Keskmiselt maksis ööpäev majutusettevõttes 31 eurot ning oli kolm eurot kallim kui eelmise aasta samal kuul. Ööpäeva keskmine maksumus oli riigi keskmisest kõrgem Tallinna ja Pärnu majutusettevõttes, kus maksis ööbimine keskmiselt 36, ning Saaremaal, kus keskmine hind oli 32 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles