Pärnits: Hollandi tuulepargid on tihedamalt asustatud aladel kui Hiiumaal

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulikupark.
Tuulikupark. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Ühe Hiiumaa tuulepargi rajamisega seotud ärimehe Ülo Pärnitsa sõnul asuvad Madalmaades tuulepargid märksa tihedamalt asustatud aladel kui Hiiumaal, kuigi seal on roheliste liikumine märksa paremini arenenud.

«Minu meelest on see väga tore, et inimesed panid kirja oma mõtted ja kogusid allkirju,» rääkis Ülo Pärnits Hiiu Lehele tuuleparkide vastaste tegevusest. 

Ärimehe sõnul tuleks rohkem mõelda nendele positiivsetele näidetele riikide varal, kus juba on tuuleenergia kasutusele võetud.

«Mujal maailmas, nagu näiteks Hollandis, on tuulepargid palju tihedama asustusega aladel kui Hiiumaa, hoolimata sellest, et sealne looduskaitse ja roheliste liikumine on tunduvalt enam arenenud kui siin,» sõnas ta ja lisas, et järelikult pole sealsed talumehed rumalad.

Pärnitsa sõnul on temaga ühendust võtnud ka paljude ettevõtete omanikud, kes saarele tuuleparkide rajamisest huvitatud, näevad selles tulu ja hindavad seda projekti, samuti on helistanud paljud, kes oma maa tuuleparkide alla müüa sooviksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles