Finnairi juhi hinnangul on Tallinna Lennujaama Aasia strateegia edutu

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Vehviläinen.
Mika Vehviläinen. Foto: Peeter Langovits

Soome lennufirma Finnairi juht Mika Vehviläinen sõnas, et ei usu, et Tallinna Lennujaamast võiks saada Aasia lennufirmade jaoks südamik Euroopas, kust edasi läände lennata.

«Olen selle plaani osas skeptiline. Lennukeskuseks saamine pole lihtne ülesanne. Isegi Helsingi on praegu väike keskus ja sealt lendab 40 miljonit inimest aastas. Palju Tallinnast lendab? Kaks miljonit inimest,» sõnas Vehviläinen, lisades, et isegi Baltikumi peale ei saa piisavalt palju reisijaid kokku.

Firmajuhi sõnul on Helsingi lennujaamal ja Finnairil kulunud kümme aastat oma Aasia strateegia väljatöötamiseks edukaks mudeliks ning selle peale on kulutatud miljardeid eurosid.

«Euroopas on väga vähe ruumi uute lennukeskuste jaoks. Paljud kõngevad juba praegu, näiteks Kopenhagen.»

Tallinna Lennujaam on varem õelnud, et töötab selle nimel, et saada mõnda Aasia lennufirmat kasutama Tallinna selleks, et nende reisijad saaksid siit Lääne-Euroopasse edasi lennata, kasutades selleks näiteks Estonian Airi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles