Lufthansa pardatöötajad alustasidki 24-tunnist tööseisakut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa pardatöötajad alustasid 24-tunnist tööseisakut
Lufthansa pardatöötajad alustasid 24-tunnist tööseisakut Foto: SCANPIX

Saksa lennufirma Lufthansa salongipersonal alustas ööl vastu reedet Saksamaa lennujaamades 24 tunni pikkust streiki, teatas firma.

«Kontakt on küll olnud, ent mitte läbirääkimisi (lennusaatjate ametiühinguga UFO),» seisis Lufthansa avalduses. Firma teatel algas pardatöötajate tööseisak kavakohaselt südaööl.

Lennufirmaga vaidlev ametiühing teatas kolmapäeval, et streikima hakatakse Frankfurdis, Berliinis, Hamburgis, Münchenis, Düsseldorfis ja Stuttgardis.

Juba teisipäeval oli Lufthansa sunnitud ära jätma sadu lende, sest salongipersonal peatas kuni 11 tunniks töö Frankfurdis, Münchenis ja Berliini Tegeli lennuväljal. Reedese streigi ajal on tühistatud kaks kolmandikku lendudest, teatas Lufthansa kolmapäeval.

UFO esindab umbes kaht kolmandikku Lufthansa 18 000 pardatöötajast.

Salongipersonalile nõutakse alates jaanuarist 15 kuuks viieprotsendist palgatõusu, samuti ollakse vastu ajutiste töötajate kasutamisele Lufthansa lendudel.

Lufthansa töötajate streik 2009. aastal läks firmale maksma kümneid miljoneid eurosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles