Ungari peaminister lükkas ELi ja IMFi laenutingimused tagasi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari peaminister Viktor Orbán
Ungari peaminister Viktor Orbán Foto: SCANPIX

Ungari peaminister Viktor Orban lükkas neljapäeval tagasi Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) esitatud tingimused 15 miljardi euro suuruse laenu saamiseks.

«Sellise hinnaga... ja sellisel moel, ei,» ütles Orban oma Facebooki leheküljel.

Orban palus ELilt ja IMFilt eelmisel aastal abi, kui forint tugevasti kukkus, sest Orbani valitsus oli natsionaliseerinud erapensionifondid ja reitinguagentuurid olid langetanud Ungari riigireitingu rämpslaenutasemele.

Kõnelused abipaketi üle katkesid detsembris, sest laenuandjad kritiseerisid mitut uut seadust, eriti seda, mis ohustas keskpanga sõltumatust.

Valitsus on keskpangaseadust kohendanud ning juulis külastas riiki ELi ja IMFi delegatsioon. Orban nimetas nende visiiti julgustavaks ning kõnelused jätkusid samal kuul.

Ungari kõnelustel esindav portfellita minister Mihály Varga ütles, et kokkulepe saavutatakse ilmselt novembris või detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles