Narva-Jõesuusse rajatakse tehislainetega surfikeskus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andunud surfajad trotsivad Eesti karme ilmaolusid.
Andunud surfajad trotsivad Eesti karme ilmaolusid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ida-Virumaa Narva-Jõesuu jõekalda ja mereranna vahelisele alale rajatakse Läänemere regiooni esimene surfikeskus, kus tehislainel sõites on võimalik lainesurfi harrastada sisetingimustes.


Kasutades ära ainulaadset tehislaine tehnoloogiat kavatseb AS SunWave rajada Narva-Jõesuusse surfikeskuse, kus lainesurfi on võimalik harrastada sõltumata aastaajast, ilmast ning ka sellest, kas eelnevad kogemused surfi harrastamiseks on olemas või mitte, teatas ettevõte pressiesindaja vahendusel.

«WaveLoch patenteeritud tehnoloogia alusel rajatavates surfibasseinides on võimalus kogeda tõelist ookeanilaine jõudu ning seda täiesti turvaliselt ja ohutult,» kinnitas AS SunWave juhatuse liige Hardi Murula.

Tema sõnul kulub surfajatel esimesed kümme minutit ülisuure veejõuga harjumiseks ja järgmised kümme selleks, et ennast korralikult lainele saada.

Arendustegevuste käigus on erilist tähelepanu pööratud kasutajate turvalisusele. Tehislaine all olev pehme membraan muudab kukkumised täiesti ohutuks ning seetõttu võivad seadet kasutada inimesed alates kaheksandast eluaastast kuni väga kõrge vanuseni.

Surfikeskuse arhitektuurse eelprojekti on koostanud arhitektuuribüroo Kosmos. Nurgakivi on plaanis keskusele panna 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles