Troika nõuab kreeklastele kuuepäevast töönädalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ateena
Ateena Foto: Mihkel Maripuu

Teise abipaketi ühe osana nõuavad laenuandjad muuhulgas ka kuuepäevase töönädala kehtestamist Kreekas.

Nõudmine lekkis Euroopa Komisjoni, Euroopa Keskpanga (EKP) ja Rahvusvahelise valuutafondi (IMF) kirjast Kreeka rahandus- ja tööministritele, vahendab The Guardian.

Lisaks nõuab troika teisi rangeid reforme tööturul, mille alla käib näiteks miinimumpalkade ülevaatamine. Tõenäoliselt ei ole ettepanekud aga teps mitte meeltmööda Kreeka ametiühingutele.

Kirjas seisab, et kõikides sektorites tuleks suurendada vahetuste paindlikkust, kehtestada päevane minimaalne 11-tunnine puhkeaeg, kaotada hommikuste ja pärastlõunaste vahetuste vahel miinimum/maksimumaja nõue ning lubada kahenädalane puhkus võtta ka sesoonse iseloomuga sektorites igal ajal aasta jooksul.

Kirjas antud instruktsioonid keskenduvad tööturureformidele. Muuhulgas tuleks riiklik tööturuinspektsioon radikaalselt ümber korraldada ning allutada Euroopa järelevalvele.

Pärast kuudepikkust pausi ja poliitilist peataolekut Kreekas naasevad laenuandjate esindajad sel nädalal Ateenasse, et uurida, kas ja kuidas on riigis abipakettidega seatud nõudeid täidetud. Tulemuste põhjal peaks järgmisel kuul selguma, kas Kreekal lubatakse euroalas jätkata.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles