Norwegianile tööjõudu vahendava firma keskmine palk veidi üle 1100 euro

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norwegiani Boeing 737-800.
Norwegiani Boeing 737-800. Foto: SCANPIX

Soomes Eesti tööjõu tõttu skandaali sattunud Norra lennufirmale Norwegian töötajaid hankiv Runway Personnel maksid mullu 79 inimesele keskmiselt 1116 eurot kuus.

Ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et 2011. aasta lõpuks töötas ettevõttes 79 inimest ning inimeste palgakulu moodustas 1 058 405 eurot. See teeb keskmiselt 1116 eurot inimese kohta kuus.

Firma käive oli mullu 2,2 miljonit eurot ning kasum sellest veidi vähem kui kümme protsenti ehk 197 043 eurot.

Runway Personnel kuulub omakorda Lätis registreeritud ettevõttele SIA Runway. Dividende omanik mullu välja ei võtnud.

Teine firma, mis Soome meedia andmeil Eestist Norwegianile tööjõudu vahendab, on Arpi Aviation Estonia, ent mullu veebruaris asutatud äriühing pole oma majandusaruannet esitanud.

Tegemist on Norra kodaniku Hans Petter Håtuni juhitava firmaga, mis kuulub Norras registreeritud Arpi Aviationile.

Norra odavlennufirma Norwegian on sattunud eestlastest renditööjõu kasutamise tõttu Soomes uurimise alla.

Soomlaste hinnangul peaksid Norwegiani lennuteenindajate lepingud vastama Soome seadustele, ent praegu hinnatakse, et lennufirma suudab pakkuda odavaid pileteid tänu odava tööjõu rentimisele Eestist.

Soome pilootide liidu juhi Sami Simoneni andmetel on kogu lennufirma personal palgatud Eestist ning Eesti seaduste kohaselt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles