FBI-lt näpati väidetavalt 12 miljoni Apple’i seadmega seotud andmed

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo.
Apple'i logo. Foto: SCANPIX

Häkkerirühmitus AntiSec teatas, et neil õnnestus saada FBI eriagendi arvutisse sisse murdes ligi failile, mis sisaldas 12 367 232  Apple iOS seadme UDID-sid ja nende seadmete omanike isikuandmeid.

UDID ehk Unique Device Identifier on unikaalne numbrijada, mis on seotud  Apple’i iOSi kasutavate seadmetega. Näiteks tarkvaraarendajad kasutavad seda oma rakenduste installeerimiste üle arvepidamise hõlbustamiseks, vahendab CNET.

Miljonite seadmete UDID-d olid eriagent Christopher K. Stangli sülearvutist näpatud failis seotud konkreetsete seadmete omanike kasutajanimedega,  aadressidega, telefoninumbritega, postikoodidega ja muude personaalsete andmetega. Samuti olid kirjas seadmete nimed ja tüübid.

Kuigi Apple on varasemalt teatanud, et piirab arendajate juurdepääsu UDID-dele, kardab AntiSec näpatud andmetele toetudes, et kasutajate personaalne info pole siiski kaitstud ning FBI kasutab neid andmeid inimeste jälgimiseks ja nende kohta info kogumiseks.

AntiSec postitas miljon näpatud UDID-d Pastebini keskkonda, olles varasemalt eemaldanud konkreetsete Apple'i kasutajateni viivad andmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles