Ka Andaluusia palub Hispaania keskvalitsuselt abi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania lipp.
Hispaania lipp. Foto: SCANPIX

Hispaania Andaluusia piirkond teatas esmaspäeval, et taotleb likviidsuse tagamiseks keskvalitsuselt miljardi euro ulatuses abi.

Hispaania suurima elanike arvuga piirkond on suurtes võlgades, töötus ulatub regioonis 33,9 protsendini.

Hispaania valitsus on teatanud, et moodustab lähinädalatel hädasolevate piirkondade toetamiseks 18 miljardi euro suuruse likviidsusfondi.

Andaluusia omavalitsuse esindaja Susana Diazi sõnul vajab piirkond likviidsuse tagamiseks umbes miljardi euro suurust «avanssi».

Hispaania valitsus on loonud piirkondade abistamiseks 18 miljardi euro suuruse fondi, kuna piirkondadel on turult laenamine läinud liiga kalliks.

Andaluusia on neljas Hispaania piirkond, mis taotleb keskvalitsuselt abi. Murcia teatas juulis, et vajab abi 300 miljoni euro ulatuses. Kataloonia teatas eelmisel nädalal viie miljardi euro ning Valencia vähemalt 4,5 miljardi euro vajamisest.

Andaluusia avaliku sektori võlg oli teises kvartalis 15,4 miljardit eurot, mis moodustas 10,6 protsenti piirkonna sisemajanduse koguproduktist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles