Majandussurutis tegi igast kümnendast britist leiutaja

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patent.
Patent. Foto: SCANPIX

Suurbritannia sisemajanduse kogutoodangu  (SKT) 2010. aasta tasemele kukutanud majandussurutis on riigi elanikud üha enam leiutamistegevusest huvituma pannud.

BBC kirjutab 2000 inimese küsitlusele tuginedes, et iga kümnes täiskasvanud britt on viimase aasta jooksul isikliku leiutise registreerimiseks kas patendiametisse pöördunud või plaanib seda teha.

Kolmandik vastajatest tõdes, et mõtlevad erinevaid asju ja lahendusi välja raha säästmiseks. Sellest kolmandikust veel omakorda kolmandik tunnistas, et leiutamishuvi on neid pannud rohkem teadusraamatuid lugema.

Leiutamise vastu tunnevad huvi ka lapsed: viis protsenti 11-18-aastastest märkis, et nad kas soovisid oma leiutisi patenteerida või tegidki seda.

Teises kvartalis vähenes Suurbritannia sisemajanduse kogutoodang 0,7 protsenti, seda oli rohkem kui analüütikute oodatud 0,2 protsenti.

Eelmise aasta lõpust on Suurbritannia nn kahekordses languses ehk olukorras, kus riigi majandus on lühikese ajavahemiku jooksul languses (SKT väheneb vähemalt kaks kvartalit järjest) kaks korda. Enne 2011-2012 aastat oli Briti majandus languses 2009. aastal. Kahekordset langust ei ole Suurbritannias olnud 1970ndatest alates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles