Saint-Gobaini Weberi äriüksusel uus turundusjuht

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pallum
Priit Pallum Foto: Erakogu

Saint-Gobain Ehitustooted AS Weberi äriüksuse (varem Optiroc ja maxit) turundusdirektoriks sai Priit Pallum, kes on ettevõttes töötanud juba üle 10 aasta.

Priit Pallum on lõpetanud Eesti Maaülikooli ehitusinsenerina. Töötab ettevõttes alates 2001. aastast – algul Lõuna-Eesti müügijuhina, seejärel kuivsegude tootejuhina.

Priit Pallumi sõnul on Eesti ehitusturg viimasel paaril aastal mõõdukalt kasvanud. Märkimisväärselt on aga kasvanud energiasäästuga seotud valdkonnad, eeskätt fassaadide soojustamine ning renoveerimine. Siin on kasvumootoriks olnud CO2 müügist saadud raha ning Kredexi laenud.

«Suurt ja kiiret kasvu ehituses ei tule. Palju sõltub ka sellest, kuidas majandusel tervikuna läheb ning milline on pankade laenupoliitika,» ütles Pallum. «Kui elu viimaste aastate rütmis edasi liigub, siis võiks ennustada keskmiselt 5-6 protsenti ehitusmahu kasvu aastas. Sõltuvalt sektorist on kasvud kindlasti erinevad. Renoveerimise osakaal on viimastel aastatel suurenenud ning kõik märgid näitavad, et see jääb ka lähema 3-4 aasta perspektiivis nii.»

Weber on Eesti segu- ja plokiturul üks vanemaid tegijaid ning teerajajaid. Nii kuivsegude kui ehitusplokkide osas on ettevõttel suurim turuosa. Saint-Gobain Ehitustooted AS kuulub Saint-Gobaini kontserni ehitusmaterjalide haru alla ning tegeleb peamiselt isolatsioonimaterjalide,

rippkonstruktsioonide, kipsmaterjalide müügi ning kergkruusa, kergkruustoodete, ehituslike kuivsegude tootmise ja müügiga. Saint-Gobain Ehitustooted AS-is töötab Aravete tehases Optimix, Häädemeeste tehases Fibo ExClay ning Tartu ja Tallinna esindustes kokku 53 inimest.

Saint-Gobain on tööstuskorporatsioon, mis tegutseb 190 000 töötajaga 64 riigis. Eestis kuuluvad Sain-Gobain Gruppi Saint-Gobain Ehitustooted AS, Saint-Gobain Glass Estonia SE, Optimera Estonia AS (Ehituse ABC) ja Vennad-Dahl AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles