Puitehitiste eksport kahaneb

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puitehitiste esimese poolaasta eksport kahanes.
Puitehitiste esimese poolaasta eksport kahanes. Foto: Ove Maidla

Keskkonnateabe keskuse andmetel moodustas Eestis puidust kokkupandavate ehitiste eksport tänavu esimese kuue kuuga 89,6 miljonit eurot, mis on 2011. aasta sama perioodiga võrreldes ligikaudu 1,8 protsenti vähem.

Statistika andmetel eksporditi Eestist 2012. aasta teises kvartalis kokku ligi 55,9 miljoni euro väärtuses puitehitisi, mis on neli protsenti vähem kui mullu samal ajal. Seejuures olid puidust kokkupandavad ehitised aga suuruselt teiseks kaubagrupiks kogu 2012. aasta teise kvartali puittoodete ekspordist.  Suurimaks kaubagrupiks tänavu teises kvartalis olid puidust ehitusdetailid.

Puitehitiste ekspordi sihtriikide seas on esikohal jätkuvalt Norra, kuhu esimese poolaasta kokkuvõttes eksporditi 31,1 miljoni euro eest puitehitisi. Võrreldes 2011. aasta esimese poolaastaga, kasvas Eesti puitehitiste eksport Norra tänavu 39 protsenti. Peamiste ekspordi sihtriikidena järgnesid Norrale vastavalt 20 miljoni ja 7,3 miljoni eurose ekspordikäibega Saksamaa ja Suurbritannia.

Kokku moodustas puittoodete eksport käesoleva aasta esimeses poolaastas ligi 732 miljonit eurot, kahanedes ligi 0,9 protsenti võrreldes 2011. sama perioodiga. Puittoodete import moodustas esimeses poolaastas 192 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles